اسرار حق
درباره وبلاگ


پروفایل من
hasanbolboli.blogfa.com/Profile
استفاده از تمامی مطالب وبلاک آزاد می باشد
حتی بدون ذکر منبع
تلگرام ما
@asrarhag

مدیر وبلاگ : حسن فاطمی فرد
مطالب اخیر
نویسندگان
امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند و از طرفی تحرک بدنی آنها نیز کمتر از گذشته شده است. بنابراین یکی از مهم‌ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی - عروقی اصلاح رژیم غذایی است.
مشرق، بیماری‌های قلبی- عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر در دنیاست. همچنین شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی - عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.

امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند و از طرفی تحرک بدنی آنها نیز کمتر از گذشته شده است. بنابراین یکی از مهم‌ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی - عروقی اصلاح رژیم غذایی است.

عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی - عروقی را می‌توان در اختلال در چربی‌های خون یعنی بالا بودن سطح کلسترول خون، کم‌تحرکی، فشار خون بالا، چاقی، استعمال دخانیات، ‌رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی عنوان کرد.


تغذیه و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

توصیه‌های تغذیه‌ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های قلبی - عروقی را می‌توان در موارد زیر برشمرد:  

- تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه؛ تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ٥ گروه اصلی غذایی گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخم‌مرغ حبوبات و مغزها، گروه میوه‌ها و سبزی‌ها معرفی می‌شوند.

- کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی؛ یعنی مصرف غذاها تا حد امکان به صورت آب‌پز،‌ بخارپز یا کبابی، خودداری از سرخ کردن زیاد غذا، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده،‌ سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس‌ها،‌ مغز، دل و قلوه و کله و پاچه در برنامه غذایی، جداکردن پوست مرغ و چربی قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ و استفاده از قسمت‌های کم‌چرب گوشت‌ها، استفاده از گوشت‌های کم چرب مثل مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز، مصرف ماهی حداقل دوبار در هفته، استفاده از چربی موجود در ماهی زیرا از نوع چربی‌های مفید هستند، استفاده از ماهی بخارپز یا تنوری به جای سرخ‌کردن آن، استفاده از انواع لبنیات کم‌چرب مثل شیر، ماست و پنیر، خودداری از مصرف پیه و دنبه که حاوی چربی‌های اشباع هستند و استفاده به مقدار مناسب از مغزهایی مانند گردو، فندق و بادام که دارای چربی‌های مفید هستند.

- توجه به نوع روغن مصرفی: استفاده از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ کرده و استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی، زیرا روغن جامد هیدروژنه حاوی اسید‌های چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد، متعادل بودن مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی، عدم استفاده از روغن‌ ماهی مایع معمولی غیرسرخ کردنی و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها به دلیل حساسیت این روغن‌ها به حرارت بالا.

مصرف زیاد خرما منجر به چاقی می‌شود

- کاهش مصرف مواد قندی: مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه‌ها باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شود. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه این مواد خودداری کرد.

استفاده از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شکلات به‌عنوان میان‌وعده، مصرف دوغ کم‌نمک و بدون گاز، آب و آبمیوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های گازدار، خودداری از مصرف زیاد قند و شکر همراه با چای، همچنین باید تذکر داد اگر در مصرف کشمش و خرما زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی خواهد شد.

- کاهش مصرف نمک: کاهش مصرف نمک هنگام تهیه و طبخ غذا و عدم استفاده از نمکدان هنگام صرف غذا و سر سفره، خودداری از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی شده آماده به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد نمک، خودداری از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مثل ماهی‌دودی، آجیل شور، چیپس، پفک،‌ انواع شور، سوسیس و کالباس و استفاده از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن، شبت و ... برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک.

- افزایش مصرف فیبر: فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول‌های گیاهان مثل سبزی‌ها، میوه‌ها، سبوس، ‌غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌دهند و همچنین از یبوست پیشگیری   می‌کنند.

- افزایش مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه: میوه‌ها و سبزی‌ها در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های قلبی - عروقی و برخی از انواع سرطان به‌خصوص سرطان‌های سیستم گوارشی و یبوست موثرند. بنابراین مصرف ٣ تا ٥ واحد از میوه‌ در برنامه غذایی روزانه توصیه می‌شود. همچنین مصرف در برنامه غذایی روزانه سبزی‌ها یا سالاد مثل کاهو، کلم، گوجه‌فرنگی، خیار، هویج، فلفل‌دلمه‌ای سبز و ... همراه با غذا توصیه می‌شود.

همچنین باید از میوه‌های تازه به‌عنوان میان‌وعده استفاده و به جای تنقلات تجاری که ارزش غذایی کمی دارند از خشکبار نظیر برگه زرد آلود، کشمش و... سبزی‌های تازه نظیر هویج، گل‌کلم، خیار،‌ گوجه‌فرنگی و ... به‌عنوان میان وعده استفاده شود.

برای داشتن قلب سالم فعالیت بدنی، ‌ورزش منظم متناسب با سن و شرایط جسمی خود را فراموش نکنید. روزانه حداقل ٣٠ دقیقه پیاده‌روی کنید. استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است، روش‌های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید

منبع: شهروند

تحقیقاتی که بر روی هزار بیمار انجام شد نشان داد سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید باعث ترویج و عود سرطان پروستات می‌شود.
به گزارش مشرق، سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید باعث ترویج و عود سرطان پروستات می‌شود. این مطالعه در دانشگاه Duke در کارولینای شمالی بر روی هزار نفر بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات بودند انجام شد.

اطلاعات مربوط به سطح چربی خون این بیماران مورد بررسی قرار گرفت؛ در ابتدا ارتباط بین سطح بالای تری گلیسیرید و تمام کلسترول و افزایش خطر عود سرطان پروستات بررسی شد پس از آن زمانی که سطح آن بیش از حد کم بود، بین افزایش در میزان خوب HDL کلسترول و درجه حفاظت در موقع عود بیماری بررسی شد.

در واقع این مطالعه دو چیز را نشان داد: نقش مضر کلسترول در این نوع از سرطان و اهمیت محدود کردن کلسترول و اضافی بودن تری گلیسیرید پس از عمل جراحی برای سرطان پروستات را نشان داد.

منبع : فارس

برای عملکرد مفید مغز نیاز به ذخایر کافی امگا3 است و نقش این اسید چرب برای مغز بیشمار است.
مشرق، امگا3 یک اسید چرب ضروری برای بدن است که بدن به طور جدی به آن نیاز دارد اما قادر به تولید آن نیست.

امگا3 در مقادیر زیاد در انواع ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین و شاه ماهی، روغن گردو، کلزا، کتان و سویا وجود دارد.

یک تیم فرانسوی کانادایی دانشگاه بوردو و تورنتو در مطالعات اخیر خود و براساس تحقیقات انجام شده اولیه در انسان و حیوان، اهمیت عملکرد امگا3 در مغز ( به خصوص اسید دوکوزاهگزانوییک) را بررسی کردند.

در دوران بارداری و شیردهی مادر، امگا3 به رشد مغز جنین و نوزاد کمک می‌کند و اثر آن در طول زندگی باقی می‌ماند.

امگا3 فعالیت سیناپس (باعث انتقال اطلاعات بین سلول‌های عصبی است) را تنظیم می‌کند و همچنین گلوکز مغز را زیاد می‌کند و منبع انرژی اصلی مغز است، به علاوه ضد التهاب است.

رژیم غذایی غنی از امگا3 مانع از توسعه اختلالات شناختی به ویژه در مورد حافظه است.

امگا3 از ابتلا به افسردگی جلوگیری می‌کند و افسردگی را کاهش می‌دهد و دریافت ناکافی آن باعث اختلال در رفتار، اضطراب و استرس مزمن می‌شود.

امگا3 می‌تواند اثربخشی داروهای خاص را در جذب بهتر در مغز بهبود بخشد و در بهبود بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار مؤثر است.

منبع : فارس

اکثر انسان‌ها در سراسر جهان به علل مختلف به سردرد مبتلا می‌شوند که می‌توان به راحتی با گیاهان طبیعی آن را درمان کرد.
مشرق، سایت فرانسوی ترفندها نوشت: اکثر انسان‌ها در سراسر جهان به علل مختلف مانند کار زیاد، فشار خون، کم خوابی، عصبانیت، استرس، خستگی، افسردگی و دلایل دیگری به سردرد مبتلا می شوند اما این سردردهای غیر قابل تحمل را می‌تواند به راحتی با گیاهان طبیعی درمان کرد.

زنجبیل:

زنجبیل یک گیاه دارویی است و ادویه‌ای که برای برخی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این گیاه از زمان‌های دور در طب سنتی چین مورد استفاده بوده و در آسیا برای درمان سردرد، تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی، کشیدگی عضله، گلو درد، دندان درد استفاده می‌شود؛ این دارو به اندازه داروهای آرام بخش برای رفع سر درد موثر است.

طرز تهیه دم نوش زنجبیل برای رفع سردرد:

یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوش بریزید، در آن را ببندید تا دم بکشد و پس از 5 دقیقه میل کنید؛ زنجبیل را می‌توانید حتی در قوری چای همراه با چای دم کنید. زنجبیل هر چه تازه تر باشد بهتر است.

همچنین می‌توانید زنجبیل خورد شده را روی پیشانی بمالید تا سردردتان برطرف شود.

میخک:

این ادویه در سراسر جهان استفاده می‌شود اما تعداد کمی از مردم با فواید آن آشنایی دارند؛ میخک دارای کلسیم، منیزیم و فیبر است؛ این ادویه ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد درد است، در بیماری‌های پوستی موثر است، دارای مواد مغذی ضروری بدن است، برای نفخ، زخم معده، قلب، دندان درد، گوش درد، رفع سردرد، برطرف کننده تنگی نفس، لقوه و فلج و کبد موثر است و کلیه را تقویت می‌کند، سکسکه را برطرف می‌کند، ادرارآور،تب بر، کرم کش، در حالت تهوع و سوء هاضمه موثر است، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و خاصیت شگفت‌انگیزی در دفع حشرات دارد مخصوصاً برای مالاریا، تب دانگ و دیگر بیماری‌های واگیردار مفید است؛ برای گردش خون و قلب مفید است، گرفتگی عضله را از بین می‌برد، نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می‌برد و عصاره این گیاه آفت‌های دهان را درمان می‌کند.

مطالعات جدید نشان دادند میخک می‌تواند از سرطان پوست، ریه و دستگاه گوارش پیشگیری کند.

طرز تهیه دم نوش میخک برای رفع سردرد:

اما برای سردرد بهتر است میخک خورد شده را داخل یک فنجان یا لیوان چای اضافه کنید؛ کافئین فشارخون را کاهش می‌دهد در حالی که میخک دارای خواص ضد التهابی است.

نعناع:

نعناع گرم و خشک است و بوی معطری دارد، در درمان بیماری‌های التهابی نظیر آسم، برونشیت، کولیت و رینیت آلرژی بسیار موثر است؛ دم کرده نعناع را برای تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف می‌کنند؛ برگ خشک و نرم نعناع برای خوشبو کردن ماست و دوغ استفاده می‌شود؛ افرادی که کلسترول دارند بعد از غذا، دم کرده چای نعناع را به مدت دو هفته در ماه بنوشند؛ دم کرده نعناع غلظت خون را طبیعی می‌کند و همچنین برای تسکین سردرد مفید است.

طرز تهیه دم نوش نعناع برای رفع سردرد:  

برگ نعناع تازه را توی قابلمه آب جوش ریخته و بخار آن را استشمام کنید؛ حتی استنشاق بوی چای نعناع نیز برای درمان سردرد موثر است.

بادام:

بادام، پودر بادام و روغن بادام خواص بسیار زیادی دارند؛ بهتر است همیشه بادام در خانه داشته باشید زیرا برای درمان هر دردی موثر است؛ موجب کاهش کلسترول خون می‌شود، برای بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت مفید است؛ باعث کاهش وزن می‌شود و می‌تواند سر درد را درمان کند. اگزما، پوست، لکه‌ها و چین و چروک، صدای گوش، تنگی نفس، سرفه و ورم ریه، درد کلیه، سنگ مثانه، کرم روده، درمان زخم‌های کهنه، خارش و مخملک، اسهال، قولنج، تمیز کننده کبد و طحال مفید است.

مصرف بادام برای درمان سردرد:

بادام تلخ را آسیاب سپس با سرکه مخلوط کنید، ضماد خوبی برای سردرد است و مالیدن آن به دور چشم بینایی را تقویت می‌کند.

یک راه بسیار ساده و دلپذیر در تسکین سردرد خوردن 15 بادام در روز است؛ بادام حاوی ماده‌ای به نام سالیسین است که تسکین دهنده درد است.

آویشن:

آویشن گونه‌های مختلف در کوهستان ایران دارد و خواص بسیار زیادی دارد؛ این گیاه یکی از گیاهان دارویی است که باید حتماً در خانه داشته باشید؛ این گیاه برای نفخ، رفع تنگی نفس، درمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه‌های خشک، عفونت گوش میانی، تهوع، دردهای مفصلی و روماتیسمی، تصفیه کننده خون، کلیه و مثانه، سیاتیک و برای درمان گرفتگی‌های عضلانی موثر است؛ برای ریزش مو 20 گرم آویشن را در یک لیتر آب جوشانده و هر چند روز یک بار به سربمالید.

عرق آویشن نیز برای تقویت بدن، تقویت  معده، رقیق شدن خون، عفونت ریوی، زکام، تقویت بینایی، ترشی معده و نقرس موثر است. بخور آویشن پوست را زیبا و با طراوت می‌کند و دم کرده آن درد را تسکین می‌دهد.

طرزتهیه دم نوش آویشن برای رفع سردرد:

یک قاشق چای خوری آویشن را در یک فنجان آب جوش بریزید، در آنرا ببندید و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد سپس از صافی رد کرده و میل کنید.

 زیاد خوردن آویشن باعث بروز آلبومین در ادرار می‌شود در خوردن آن رعایت کنید.  

آب:

نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز برای کاهش یا جلوگیری از سردرد کمک می‌کند.

نکته مهم:

بهتر است هرکدام از این گیاه‌ها را به صورت طبیعی در  منزل آماده کنید تا از سالم بودن و بهداشت آن مطمئن باشید؛ این گیاهان هرچقدر تازه‌تر باشند مفیدترهستند.


منبع : فارس



نوع مطلب : عجایب خلقت، ماجراهای جالب و نکته های اخلاقی و آموزنده، گیاه درمانی و نکته هایی پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


موضوعات
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اسما خداوند متعال

پخش زنده حرم
Online User اسلام کوئست سایت جامع فرهنگی 
مذهبی شهید آوینی Aviny.com

دنیـای نیـاز بـه نمــاز | WorldPrayer.ir

 
 
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات